Vrijwilligers

Vrijwilligers staan aan de basis van ons initiatief. Vele handen maken licht werk! En onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis. Of het nu gaat om schoonmaken, klussen, tuinieren, tuinen ontwerpen, krijtborden maken, schilderen, lassen, meubels repareren, compost maken, kassen bouwen, informatie verstrekken, programma’s opstellen, plannen schrijven, rekenen, IT, tekenen of promotiewerk doen. We kunnen niet zonder hun hulp. Het motto van SHBO is dan ook ‘Samen Sterk’. Door de hulp van vele vrijwilligers, studenten en professionals borgen wij de toekomst van de Buitenplaats waarop Villa Ockenburgh.
Onze vrijwilligers hebben geen vast dienstverband. Werkzaamheden zijn dus onbetaald. De hoeveelheid tijd die iedereen inzet is afhankelijk van ieders mogelijkheden en de hoeveelheid werk die gedaan moet worden. Dit kan uiteenlopen van een paar uur per week tot 40 uur of meer.

De vrijwilligers bij SHBO zijn georganiseerd in een zestal werkgroepen:

DE TUINGROEP
Deze groep vrijwilligers ontwerpt en onderhoudt de (moes)tuinen en het groen rondom de gebouwen van de buitenplaats. Producten uit de moestuin worden aan het restaurant geleverd en op beperkte schaal verkocht (zie impressie moestuin);

DE KLUSGROEP
Deze handige vrijwilligers verrichten allerlei technische en bouwkundige werkzaamheden in rondom de Buitenplaats. Zij hebben onder andere belangrijke bijdragen geleverd aan de renovatie van de Villa en de vleugel daarachter.

DE GASTVROUWENGROEP
Wanneer de theatergroep activiteiten organiseert op de Buitenplaats, zijn de gastvrouwen verantwoordelijk voor het informeren en begeleiden van de bezoekers op onze Buitenplaats en het in goede banen leiden van de activiteit.

DE THEATERGROEP
Deze enthousiaste mensen organiseren culturele activiteiten in en rondom de gebouwen van de Buitenplaats. Denk aan muziekoptredens, toneelvoorstellingen, lezingen, filmvertoningen, rondleidingen in en om het gebouw en kleine festivals.

DE COMMUNICATIEGROEP
Waar de meeste vrijwilligers vooral in en om de Villa bezig zijn, werkt deze groep veelal vanaf huis. Zij zorgen voor de juiste informatie over alles dat de stichting doet en enthousiasmeren bestaande en nieuwe bezoekers om eens een kijkje te komen nemen. Zij communiceren met name via nieuwsbrieven, websites, flyers, social media en persberichten.

DE ALLROUNDGROEP
Deze mensen zijn breed inzetbaar voor de ondersteuning van andere groepen.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT!
Wil jij je aansluiten bij een van deze groepen? Dat kan! Wij zoeken momenteel versterking voor de onderstaande functies. Maar als je iets anders voor ons wilt doen, neem dan vooral contact op met onze vrijwilligerscoördinator Jolanda Huiberts via info@buitenplaatsockenburgh.nl of 06 2805 0320.

• Social media publisher

• Tuincoördinator

• Vrijwilligers die het kabouterpad willen coördineren

De kas van Villa Ockenburgh