restaurantVilla-Ockenburgh

Duurzaam en verantwoord

I

s we zeggen verantwoord lekker eten, dan bedoelen we niet alleen verantwoord voor jou als onze gast, maar ook verantwoord voor de wereld om ons heen. Bij Villa Ockenburgh streven we ernaar om onze CO2 footprint zo laag mogelijk te houden. Dit verwezenlijken we door bijvoorbeeld Earth Water te schenken. Dit water is afkomstig uit een bron in Drenthe. 100% van de nettowinst van Earth Water wordt gebruikt om waterprojecten te financieren en zo schoon drinkwater toegankelijk te maken in landen waar dat niet zo vanzelfsprekend is. Mooi toch?!

Lokale leveranciers

M

aar, onze duurzaamheid gaat verder. Onze menukaart is eerlijk, landelijk en robuust. Zo kiezen we ervoor om uitsluitend met verse seizoensproducten en lokale leveranciers te werken. Onze regionale partners zijn o.a.

  • Bakkerij Roodenrijs
  • Slagerij Jeursen
  • Alexanderhoeve
  • Noordzeevis uit Scheveningen (Stichting Noordzeevis & Holland Vis)
  • Groente rechtstreeks uit het Westland en eigen moestuin
Kabeljauw Noordzeevis
Opening Villa Ockenburgh-96-min

Een eigen moestuin

N

aast het werken met lokale leveranciers hebben we op buitenplaats Ockenburgh een parel van een moestuin staan. Veel van onze kruiden en groenten komen uit deze tuin. Deze tuin wordt onderhouden door de vrijwilligers van SHBO en leer-werkbedrijf Weverling Greenproviders. Hier plukken wij en jij letterlijk de vruchten van! Hun harde werk biedt ons de mogelijkheid om met dagverse producten te werken en zo heerlijke seizoensgebonden gerechten op tafel te zetten.