Over Ons

een mooie samenwerking

Door bundeling van krachten en goede samenwerking creëren Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh, Villa Ockenburgh bv en Villa Bijzonder een plek waar mensen elkaar ontmoeten, zich kunnen ontwikkelen en ontspannen. Het resultaat is een prachtige groene buitenplaats, uitstekende horecagelegenheden, mogelijkheden voor bijzondere samenkomsten, veel leerwerkbedrijvigheid en een volle sociaal-culturele activiteiten agenda voor iedereen. Samen sterk is ons gezamenlijke motto!

Stichting tot behoud van de Historische Buitenplaats Ockenburgh (SHBO)

SHBO is ontstaan uit een burgerinitiatief. Zij is eigenaar van de buitenplaats met zijn opstallen.

Met zo’n 100 vrijwilligers is SHBO verantwoordelijk voor het behoud van deze groene, laagdrempelige en inspirerende verbindings- en ontmoetingsplek. Naast de aanleg van de moestuin en het onderhoud van de Villa en zijn omgeving, organiseren de SHBO vrijwilligers vele sociaal-culturele evenementen. Er is een volle activiteiten agenda voor iedereen!

Voor een deel van het groenbeheer werkt SHBO samen met het leerwerkbedrijf Groenperspectief van Weverling.

Naar de stichting SHBO? Klik HIER

Villa Ockenburgh B.V.

Villa Ockenburgh is de horecapartner van Buitenplaats Ockenburgh. Villa Ockenburgh heeft zowel een restaurant- als evenementenfunctie. In het restaurant van de villa kan je heerlijk genieten van een lunch, diner, borrel, high tea en nog veel meer.

In de Kas kun je terecht voor koffie, taartjes, broodjes en de borrel; om mee te nemen voor een frisse wandeling of om ter plekke van te genieten. De Kas heeft een zelfservice concept, waar je zelf bij de bar bestelt.

Daarnaast kan je bij Villa Ockenburgh ook particuliere en zakelijke evenementen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan o.a. een huwelijksdag, feestavond, vergadering en netwerkborrel. Een (buiten)plaats voor iedereen!

Stichting Villa Bijzonder

Villa Bijzonder is een erkend leerwerkbedrijf op de historische Buitenplaats Ockenburgh. In 2021 ontstond in de Kas een mooie samenwerking met horecabedrijf Villa Ockenburgh.

Bevlogen leermeesters begeleiden sindsdien de leerlingen van Villa Bijzonder die om wat voor reden dan ook een steuntje extra kunnen gebruiken bij het (her)vinden van hun plek op de arbeidsmarkt of in de maatschappij. Ze krijgen bij ons de kans zich te ontwikkelen op verschillende vlakken; op horecavaardigheden maar ook op het gebied van zelfvertrouwen en bijvoorbeeld sollicitatietechnieken. De leerlingen doen arbeidsritme op en proeven volop van het horecavak met als doel door te stromen naar een betaalde baan, hetzij op de reguliere arbeidsmarkt dan wel op een beschutte werkplek.

Werken en leren bij Villa Bijzonder is vooral ook ontzettend leuk en er is plaats voor iedereen!

Naar Stichting Villa Bijzonder? Klik HIER

De kas van Villa Ockenburgh