Villa Klassiek

Het klassieke intermezzo op zondag 13 november heeft als thema ‘Vogels’. De mezzosopraan Rita Fernandez voert samen met Elin Körnich op de fluit en Mathilde Lettinga op de klarinet de Nederlandstalige cyclus ‘Vogels’ van Rixt van der Kooij uit. In deze grote cyclus zijn 13 Nederlandstalige gedichten over vogels verwerkt: van mus tot uil en van specht tot gans. Het zijn allemaal vogels die in het bos en het park van Ockenburgh voor komen.

Rixt van der Kooij schreef de cyclus ‘Vogels’ op 13 Haiku’s met vogels die in bos en park voorkomen voor de manifestatie ‘Beleef het in het Haagse Bos’ in april 2022. De cyclus vormt een afgerond geheel doordat de introductie en het coda dezelfde melodie hebben. De klank van de klarinet gebruikte ze voor de koekoek en de specht. Voor de leeuwerik en de nachtegaal leende het timbre van de fluit zich goed. Rixt van der Kooij is als docente piano verbonden aan het Koninklijk Conservatorium en componeert regelmatig op verzoek.

De uitvoerende musici studeren in de Bachelor fase aan het Koninklijk Conservatorium.

De Spaanse mezzosopraan Rita Fernandez studeert bij Catrin Wyn Davies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze trad op in Italië, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en Nederland. Recentelijk won ze de derde prijs in de International Nina Solo Competition in Noorwegen (2022). Rita heeft meerdere opnames gemaakt, en is ook te zien in haar eigen TEDx talk over opera. Rita heeft een diploma in Business Administration at IE, spreekt zes talen, en is twee keer tweede van Madrid geworden met schaken. Ze geeft zang- en pianoles bij YMCA Scheveningen.

De fluitiste Elin Körnich is in Duitsland geboren maar bracht haar jeugd door in Zweden waar ze les kreeg van Teodor Tirlea, de eerste fluitist van het orkest uit haar woonplaats. Vanaf haar 14de jaar speelde Elin in diverse ensembles. Momenteel studeert zijn in de Bachelor fase aan het Koninklijk Conservatorium bij Jeroen Bon.

Mathilde Lettinga studeert klarinet aan het Koninklijk Conservatorium bij Rik Huls en Eric Hoepich. Haar repertoire omvat muziek van de Renaissance tot aan nieuw werk wat speciaal voor haar werd geschreven. Ze heeft lessen gevolgd bij Charles Neidich, Calogero Palermo, Olivier Patey en Annelien Van Wauwe. Met hulp van Stichting Eigen Muziekinstrument en het Instrumentenfonds van het Koninklijk Conservatorium heeft zij de Wurlitzer Reform Boehm klarinetten kunnen kopen waar zij nu op speelt. Mathilde combineert haar muziekstudie met een Master Natuurkunde aan de TU Delft.

Toegang vrij. Reserveren via het deelnemersformulier onderaan deze pagina.

Datum

13 nov, 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 14:30

Locatie

Theater in de vleugel
Monsterseweg 4 2553 RL Den Haag

Organisator

Theater Villa Ockenburgh
Telefoon
06-28050320
Email
info@buitenplaatsockenburgh.nl